SPRAY METAL

ABOUT SPRAY METAL, THE PRODUCT AND TECHNIQUES

About spray metal


WellColl Special Paints biedt u de mogelijkheid tot het laten appliqueren van metaal coating op objecten. De producten waar wij mee werken zijn van Metalier coatings. Metalier is een unieke metaalcoating die voor 95% uit echt metaalpoeder bestaat. Door het metaalpoeder te mengen met een bindmiddel ontstaat een vloeibaar composiet materiaal met de uiterlijke verschijningsvorm en eigenschappen van echt metaal, waarmee nagenoeg elke ondergrond kan worden gecoat in een koud spuit proces. De Metalier producten zijn op bijna elk voorwerp en iedere ondergrond aan te brengen. Ontdek welke mogelijkheden u daarmee ter beschikking heeft en verken met ons de toepassingen van dit bijzonder product.

De Metalier coating die wordt aangebracht is zeer duurzaam en uitermate geschikt voor toepassingen zowel op interieur als exterieur projecten. De vrijwel onbeperkte keuze voor het basismateriaal maakt het aantal toepassingen legio: van keuken- en badkamermeubilair tot gebruiksvoorwerpen, kunstobjecten, meubels, deuren en trappen en van wandpanelen tot complete gevelbekleding. 

Metalier heeft een blog geschreven over de samenwerking met WellColl Special Paints. Vorig jaar is de samenwerking gestart. De rol van Special Paints is verwerker en distributeur van de producten van Metalier. Ga voor meer informatie over de samenwerking naar de Metalier website. 


Mogelijkheden


Unieke uitstraling kosteneffectief te realiseren. Op nagenoeg elk basismateriaal toepasbaar. In de keuze van het basismateriaal zijn er in overleg vele mogelijkheden. Het Metalier composiet kan worden gegoten of gespoten op o.a. schuim, kunststof, gips, hout, metaal, fiberglas, glas, kalk, aardewerk, beton, terracotta, karton en zelfs op stof en papier. Na het aanbrengen heeft Metalier alle eigenschappen van gietmetaal, zowel qua uiterlijk als wat betreft de glans en de warmtegeleiding. 

De volgende coatings met verschillende metaalsoorten zijn verkrijgbaar:

 • Messing;
 • Brons;
 • Koper;
 • Aluminium;
 • IJzer;
 • Zink;
 • Roestvrijstaal;
 • Nikkel-zilver;
 • Goud;

Klik hier om alle kleuren in te zien.


Projecten


Wij hebben verschillende projecten gedaan waarbij metaal coatings zijn aangebracht op objecten. Dit zijn hele kenmerkende projecten als het - voorheen - V&D pand op de Kalver straat te Amsterdam maar ook kozijnen voor woningen. Bent u benieuwd naar onze projecten en die van Metalier. Neem dan een kijkje op onze pagina, Toepassingen metaal coating. Op deze pagina staat een selectie van bijzondere projecten van ons en Metalier.


Contact

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies op maat van een van onze specialisten. Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen door een van onze medewerkers. 

Wilt u liever zelf contact met ons opnemen? Ga dan naar de contactpagina voor het telefoonnummer. WellColl Special Paints is bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 08:00 en 17:30 uur.


  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht

  Bijlage(s)