about

ABOUT  WELLCOLL SPECIAL PAINTS

Over WellColl Special Paints


WellColl Special Paints is de creatieve afdeling binnen de WellColl Groep. De WellColl Groep heeft Special Paints in het leven geroepen als aanvulling op het bestaande dienstenpakket waaronder schadeherstel, RentaRolla auto- en bus verhuur en bedrijfswageninrichtingen.

Special Paints is gevestigd op het hoofdkantoor van WellColl te Sittard, van origine komt Special Paints uit Weert, voorheen De Designspuiterij. Eind 2013 is het besluit genomen tot het overnemen van de bedrijfsactiviteiten en de inventaris. Om uniformiteit te creëren binnen de groep is er gekozen om De Designspuiterij een nieuwe naam te geven, wegens de internationale extensie van het label in de afgelopen jaren. 
 
Wellcoll Special Paints biedt verschillende diensten aan waaronder; Kozijnen, tegels, architectuur en bouw maar ook thematisering voor attractieparken. De doelgroep waarop WellColl Special Paints zich richt betreft de zakelijke markt, de industrie en de bouw gerelateerde branche. Er worden niet alleen uni- en metallic lakken verwerkt, maar ook metaalcoatings van Metalier. De toepassingen zijn daardoor legio: van gebruiksvoorwerpen tot kunstobjecten en van interieurstukken tot complete gevelsystemen.

De klant staat voor op


Limburgs familiebedrijf


Afspraak is afspraak


De kozijnen en tegels- architectuur en bouw


Een van onze specialisaties is gericht op de architectuur en bouw branche. Voor zowel interieur als exterieur bieden wij verschillende mogelijkheden om te zorgen dat uw creaties werkelijkheid worden. In het atelier van Special Paints worden bijvoorbeeld stalen deuren handmatig bewerkt in verwerken wij de Metalier metaal coatings tot hoogwaardige afwerkingen met de uiterlijke verschijningsvorm van onder andere brons, messing, koper en tin en een groot scala aan exclusieve andere metalen.

De Metalier coating die wordt aangebracht is zeer duurzaam en uitermate geschikt voor toepassingen zowel op interieur als exterieur projecten. De vrijwel onbeperkte keuze voor het basismateriaal maakt het aantal toepassingen legio: van keuken- en badkamermeubilair tot gebruiksvoorwerpen, kunstobjecten, meubels, deuren en trappen en van wandpanelen tot complete gevelbekleding.

Als u met uw creaties wilt opvallen, anderen wil inspireren en wil innoveren (nieuwe trends wilt neerzetten.). Dan biedt Special Paints u daar kwalitatief hoogstaand spuitwerk met lakken en metaalcoatings voor aan.

Afhankelijk van uw wensen kunnen oppervlaktes mat, glanzend, met structuur, roestig of gepatineerd worden afgewerkt. Bovendien is nagenoeg elke denkbare kleur leverbaar. Dit biedt hele nieuwe design-mogelijkheden. En, minstens zo belangrijk, zowel unica als grote hoeveelheden producten zijn snel kosteneffectief te vervaardigen.

Klik hier voor een selectie van onze bijzondere projecten om een sfeerimpressie te krijgen van het vakmanschap dat WellColl Special Paints levert.


Thematisering


Door keer op keer tot nieuwe verbindingen tussen kleuren en materialen te komen leidt dit tot magische nieuwe vormen. Waar Special Paints uitmuntend in is, is het realiseren van de dromen van onze klanten. Elk jaar zijn miljoenen mensen over de hele wereld enthousiast, opgewonden en ontroerd door themaparken over de hele wereld. Het atelier van Special Paints werkt samen met verschillende partners als Vekoma uit de entertainmentindustrie om deze creaties te realiseren. Samen werken wij aan het creëren van een unieke ervaring voor de bezoekers van deze themaparken.

Dagelijks bedenken ontwerpers van themaparken nieuwe creaties voor bezoekers die hen meevoeren in  een nieuwe werkelijkheid. Special Paints biedt een palet aan mogelijkheden om deze werkelijkheden waar te maken. Elke gewenste kleur kan worden gecombineerd met een uitgebreide reeks aan structuren en texturen, toepasbaar op elke vorm en op vrijwel elk basismateriaal. Realisatie van deze producties voeren wij veelal uit met in de automotive bewezen garantie systemen.

Klik hier voor een selectie van onze bijzondere projecten om een sfeerimpressie te krijgen van het vakmanschap dat WellColl Special Paints levert.


Contact

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies op maat van een van onze specialisten. Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen door een van onze medewerkers. 

Wilt u liever zelf contact met ons opnemen? Ga dan naar de contactpagina voor het telefoonnummer. WellColl Special Paints is bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 08:00 en 17:30 uur.


  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht

  Bijlage(s)