Nieuws
11 maart, 2021

This is how we ROLLer coaster


Featured image for “This is how we ROLLer coaster”

Thematisering projecten die zijn gerealiseerd door WellColl Special Paints


Special Paints is gespecialiseerd in het realiseren van dromen. Jaarlijks zijn miljoenen mensen over de hele wereld enthousiast, ontroerd en opgewonden door themaparken over de hele wereld. Het atelier werkt samen met verschillende partners als Vekoma in de entertainment industrie om deze creaties te realiseren. Samen werken wij aan het creëren van een unieke ervaring voor de bezoekers van deze themaparken.

Ontwerpers bedenken dagelijks nieuwe creaties voor themaparken om zijn bezoekers mee te voeren in een nieuwe werkelijkheid. Special Paints biedt een groot palet aan mogelijkheden om deze te verwezenlijken. Elke gewenste kleur kan worden gecombineerd met een uitgebreide reeks aan structuren en texturen, toepasbaar op elke vorm en op vrijwel elk basismateriaal. Realisatie van deze producties voeren wij veelal uit met in de automotive bewezen garantie systemen.

Onderstaand hebben wij een drietal van onze bijzondere thematisering projecten voor jullie op een rijtje gezet. Deze projecten zijn gerealiseerd voor verschillende themaparken waaronder Tripsdrill, Duitsland. 

Volldampf - Tripsdrill


De achtbaan Volldampf is een van de nieuwste achtbanen in het pretpark Tripsdrill te Duitsland. Het ontwerp van de Volldampf is gebaseerd op een stoomlocomotief uit de 19e eeuw. Deze ontzettend mooie achtbaan gaat voor- en achteruit en is geïnspireerd op het nummer Schwäbischen Eisenbahn. 

Image
Image

Hals-über-Kopf - Tripsdrill


De achtbaan Hals-über-Kopf is een van de nieuwste achtbanen in het pretpark Tripsdrill (DE). Deze nieuwe achtbaan is maar liefst 30 meter hoog en 800 meter lang met een top snelheid van 80 kilometer per uur.

Image
Image

Saven - Farup Sommerland


Saven" is een van de nieuwste achtbanen in het pretpark Farup Sommerland in Denemarken. Saven heeft een prijs gewonnen voor 'Best Roller Coaster Limited Budget 2020'. De naam van de achtbaan Saven betekend 'zaag' in het Deens en het station van de achtbaan is geïnspireerd door een houtzagerij.

De achtbaan betreft een Family Boomerang coaster. Deze is 24 meter hoog en beweegt voor- en achterwaards met een snelheid van 60 kilometer per uur. 

Image
Image