V&D pand


V&D pand Amsterdam


Bij het van ouds V&D pand in Amsterdam hebben wij de stalen buitenpuien en de luifel voorzien van binnen- en buitenpuien voorzien van een messing en bronzen laag. De prachtige puien komen van JM van Delft & zn.

Het warenhuis is ontworpen door Francois Caron en gebouwd in 1912. Het gebouw is gesitueerd tussen het Rokin en de Kalverstraat in hartje Amsterdam. Feitenlijk is het een samenstelling van verschillende gebouwen. Het gebouw is de afgelopen eeuw meermaals verbouwd.

Bij de laatste renovatie in 2019 heeft Office Winhov de oorspronkelijke kwaliteiten van het gebouw willen terugbrengen. De ingrepen hebben bestaan uit reconstructie en aanhelen van de bestaande en nieuwe elementen. Een van deze elementen is de kenmerkende luifel aan de voorzijde van het pand. Deze hebben wij voorzien van metaal coating met de kleuren combinatie van brons en smokey brons.

Image
Image
Image
Image

De metaal kleur die is toegepast op de buitenpuien van het Trippenhuis betreft Metalier Smokey Brons. Deze is gepatineerd met black patina en afgelakt met mat clearcoat zodat deze zijn kleur  behoud.

De onderstaande afbeeldingen zijn stalen van de kleur Smokey Brons met een andere afwerking. De foto van de deur is een "Heroe" van Metalier in Smokey Brons.  

De eerste foto is met black patina op twee verschillende manieren gepatineerd. De tweede foto is het "ruwe metaal" en de laatste foto is de Heroe van Metalier.

Image
Image
Image

Contact


Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies op maat van een van onze specialisten. Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen door een van onze medewerkers. 

Wilt u liever zelf contact met ons opnemen? Ga dan naar de contactpagina voor het telefoonnummer. WellColl Special Paints is bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 08:00 en 17:30 uur.


  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht

  Bijlage(s)